Hop til indhold

Løgn over løgn

Ateisterne har, som alle andre trossamfund, deres myter. Især to fylder godt op i deres selvforståelse. At disse myter ved nærmere undersøgelse viser sig at bygge på de rene usandheder og fordrejninger, gør jo ikke sagen mindre interessant. I hvert fald ikke for sandhedssøgende mennesker.

Populære konflikmyter 1:

Sagen kort

Nogle har meget travlt med at tegne et konfliktbillede af forholdet mellem videnskab og tro. Det understøttes af især to begivenheder i videnskabshistorien 1) Galileo Galileis konflikt med Kirken, og 2) debatten mellem Huxley og Wilberforce over Darwins Arternes Oprindelse. En nærmere undersøgelse af de to hændelser afslører imidlertid at konflikten ikke ligger mellem viden og tro, men på et noget andet plan. I Galileis tilfælde blev konflikten lige så meget udspillet med kolleger der var jaloux på ham fordi han var en meget anerkendt forsker og opfinder (og havde paven som personlig ven). Og så blev konflikten ikke mindre af at Galilei optrådte som en hund i et spil kegler: Han stødte alle fra sig med sin mildt sagt udiplomatiske facon. Så der er ingen grund til at se konflikter overalt mellem naturvidenskab og religion. Heller ikke i den til hudløshed gentagne myte om Galileis forhold til Romerkirken.

En længere redegørelse

Vi bringer en prøveoversættelse af John Lennox’s bog God’s Undertaker. Læs videre her og tag gerne en diskussion af indholdet samme sted.

😉 .b

Andre blogindlæg:

Paven og Big Bang

Om menneskets evolution

Modtro

%d bloggers like this: