Hop til indhold

Agnostiker dropper Darwin i ny bog

Neil Thomas var overbevist darwinist, indtil noget uventet skete.

“Jeg havde noget af en helligtrekongersdag i et mareridt om, at darwinismen ikke kunne være sand,” fortæller han. “Jeg besluttede mig for at læse lidt for at se, om dette underbevidste glimt af indsigt kunne være sandt, og min forskning (som var ihærdig) bekræftede teorien som absurd.”

“Jeg indså, at jeg var blevet snydt,” fortæller han videre. “Jeg følte, at der var noget uærligt ved de enorme påstande fra darwinismen sammenlignet med de ubetydelige beviser, der understøtter tesen.”

Han var så foruroliget over denne konklusion, at han følte sig tvunget til at skrive en bog som en slags advarsel til menneskeheden: ”Pas på! Du er blevet narret! ”

Denne bog er netop blevet udgivet af Discovery Institute Press:  Taking leave of Darwin: A Longtime Agnostic Discovery Case for Design .

En rationalists tvivl om Darwin

Kritikere af intelligent design vil have svært ved at fremstille Thomas som en “kreationist i en billig smoking”. Han er ikke religiøs og er mangeårigt medlem af British Rationalist Association, en gruppe, der er kendt for religiøs skepsis.

Bogen sporer udviklingsdebatten på tværs af årtusinder med Darwin og darwinismen fremhævet som et afgørende vendepunkt i historien. Forfatteren beskriver  vigtige detaljerede tidlige indvendinger mod Darwins teori og viser, at disse indvendinger er blevet bortforklaret, men aldrig rigtig modbevist.

Uundværlig akademisk uddannelse

Thomas studerede klassiske og europæiske sprog ved universiteterne i Oxford, München og Cardiff, inden han blev professor ved University of Durham, England. Han har publiceret snesevis af artikler i professionelle tidsskrifter og har skrevet flere bøger inklusive Reading the Nibelungenlied  og  Diu Crone and the Medieval Arthurian Cycle

Thomas bemærker, at hans akademiske uddannelse viste sig nyttig i vurderingen af ​​de argumenter, der gives til støtte for evolutionsteorien. 

“Den baggrund var uundværlig i vurderingen af ​​bevisets rimelighed (eller mangel på samme!),” nævner han. ”En af de ting, jeg har studeret i årtier, er sproget i nazistisk propaganda (Dr. Goebbels  et al. ) og også den politiske hjernevask via det tyske sprog, der blev brugt i den hedengangne Tyske Demokratiske Republik. Dette var særdeles nyttigt i vurderingen af de formuleringer , der bruges af f.eks. Richard Dawkins. ”

Thomas, den mangeårige agnostiker i bogens undertitel, står nu over for et univers, hvor en designer ikke kun er mulig, men efter Thomas’ opfattelse den bedste forklaring på de tilgængelige beviser.

“Den måde, hvorpå darwinismen er blevet brugt til at angribe religion, er skammelig, især når religion på et rent videnskabeligt grundlag virker mere logisk end darwinismen,” konkluderer han. ”Intet kommer jo af ingenting, og der er ingen effekt uden en årsag. Den tankeløse automatisme, der postuleres i darwinisme, smager derimod mest af alt som en gang magisk tænkning. ”

*

Hentet fra Evolution News

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: