Hop til indhold

Apropos Dawkins – lidt om livets oprindelse

Interessant nok er tilfældet med Dawkins uvidenhed eller direkte løgn ikke det eneste tilfælde, hvor Darwkins er på videnskabelig glatis. Der kan nævnes mange tilfælde. En bekendt gjorde mig opmærksom på ét, som blev påpeget af ingen mindre end Professor Emeritus i kemi Dr. Robert Shapiro (igennem 50 år en af verdens førende forskere i livets oprindelse):
 
Under en konference i 2007 bemærkede Dr. Shapiro:
“Richard Dawkins skrev en fantastisk bog, men stedet, hvor han virkelig trådte i spinaten, var i et afsnit om livets oprindelse. Han tog al denne formodede irreducible kompleksitet og hævdede, at naturlig selektion kan forklare det hele, der behøves intet andet. Men når det så kommer til, hvordan man får naturlig selektion til at begynde med, har han ingen anden udvej – han er ikke kemiker – end at nedkalde en fuldstændig usandsynlig begivenhed…så hans skoledrengebrøler er hans afsnit om livets oprindelse.”

Der kom nogle andre interessante ting frem på den konference om om livets oprindelse. Dr. Freeman Dyson: “For det første vil jeg gerne tale lidt om livets oprindelse…Det har længe været en af mine hobbyer. Vi er alle lige uvidende, så vidt jeg kan se. Det er derfor, at en person som mig kan udgive mig for at være ekspert.”

J. Craig Venter bemærkede til Dr. Shapiro om manglen på nogen form for plausibel videnskabelig teori om livets oprindelse: “Teorien bag al teori er, at man opstiller nogle ideer, som virkelig kan testes og efterprøves. Uden det er ikke forskelligt fra tro. Det kunne lige så godt være religion, hvis der ingen beviser er for det.”

Og Dr. Shapiro igen: “Jeg løber altid tør for analogier, når jeg skal forsøge at forklare, hvad problemet er. Men lad os sige,  at vi tager et spil scrabble eller et hvilket som helst andet ordspil med brikker med bogstaver fra hvert sprog på jorden og lagde dem i en stor bunke, og så tog man en kulskovl, tog en skovlfuld bogstaver fra bunken, smed dem hen ad jorden, og bogstaverne faldt i en perfekt lige linie med sætningen, ”At være eller ikke være, det er spørgsmålet.” Det er omtrentlig sandsynligheden for, at et RNA-molekyle opstod på jorden af sig selv. 
 
Gå gerne ind på linket til konferencen, hvor man finde de pågældende citater.

%d bloggers like this: