Hop til indhold

Livets oprindelse er et totalt mysterium

Her er et citat frisk fra trykpressen: 

“Offentligheden har et forvrænget syn på videnskaben, for børn lærer i skolen, at videnskab er en samling urokkeligt etablerede sandheder. I virkeligheden er videnskab ikke en samling sandheder. Det er en løbende udforskning af mysterier. Hvor som helst vi vender os og udforsker verden omkring os, finder vi mysterier. Vores planet er dækket af kontinenter og have, hvis oprindelse vi ikke kan forklare. Vores atmosfære omrøres konstant af dårligt forståede forstyrrelser, som vi kalder vejr og klima. Det synlige stof i universet opvejes af en langt større mængde af mørkt, usynligt stof, som vi ingen forståelse har af overhovedet. Livets oprindelse er et totalt mysterium, og det samme er eksistensen af den menneskelige bevidsthed. Vi har ingen klar ide om, hvordan de elektriske impulser, der sker i vores nerveceller, er forbundet med vores følelser, ønsker og handlinger.”  (fysikeren Freeman Dyson i How We Know, der udkommer den 10. marts 2011.)

 Apropos livets oprindelse – hav et kig på denne celleanimering. Efter at have set kan du nok endnu bedre værdsætte det faktum, som Freeman Dyson gør opmærksom på, at livets oprindelse er et totalt mysterium. Sandt at sige findes der ingen videnskabsmand, der i dag ærligt kan sige, at han har skyggen af den mindste teori om, hvordan cellens kompleksitet, maskineri, avancerede nanoteknologi og digitale software er opstået fra simple, livløse kemiske forbindelser helt af sig selv. Cellen skriger af design for enhver, der ikke lige netop er blændet af de tågede, darwinistiske evolutionstanker, der præger dagens intellektuelle og videnskabelige verden.

%d bloggers like this: