Hop til indhold

Kosmisk vanvid er igen på mode

Videnskabens verden har måske ingen mere underlig teori end “mange-verdener” tolkningen af kvantemekanikken. Man skulle tro, at Hugh Everetts teori om, at hver hændelse deler universet i to parallelle universer med modsatte egenskaber ville have fået sine 15 minutters berømmelse og derefter blive gemt og glemt, om af ingen anden grund, så fordi den i princippet aldrig vil kunne eftervises for ikke at tale om den rundhåndede opståen af stof ud af ingenting. Men ifølge Justin Mullins i New Scientist ser tilhængere af multivershypotesen nu en kosmisk sammensmeltning af Everetts ideer med deres. 

To af de mærkeligste ideer i moderne fysik – at kosmos konstant deler sig i parallelle universer, hvor alle tænkelige udfald af hver begivenhed sker, og forestillingen om, at vores univers er en del af et større multivers, er blevet forenet i en enkelt teori. Dette løser et bizart, men grundlæggende problem inden for kosmologien og har fået fysikkens verden  til at summe af både spænding og forvirring. 

Forvirring er tilsyneladende aldrig blevet set som en uoverstigelig forhindring for fortalerne af nogen af disse to teorier. Creation Evolution Headlines bemærker:

”…Og de kalder kreationister for vanvittige. Det kæmpemæssige troens spring, der skal til for at tage disse to teorier alvorligt, overgås kun af deres modvilje mod at erkende det indlysende, at universet ser ud til at være designet, fordi det rent faktisk er det.

%d bloggers like this: