Hop til indhold

Uændrede dolkhaler er bevis for evolution

Dolkhaler er ikke krabber, men leddyr, der på nogle måder ligner skorpioner. Dolkhaler er overlevere, hvis nogen er det. De har eksisteret i stort set uændret form i 450 millioner år. Ikke blot viser dette en forbløffende stasis, men det betyder også, at de har overlevet mindst tre globale udryddelser, som skal have udryddet de fleste andre arter. Verden har også ændret sig drastisk, siden de angiveligt skulle have udviklet sig fra Gud-ved-hvad hvilket leddyr – måske trilobitter, der dukkede op i den kambriske eksplosion uden spor af nogen form for forudgående forfædre. Trilobitterne overlevede dog ikke de globale udslettelser, som dolkhalen gjorde det.

Det Britiske Naturhistoriske History Museum  kom med nogle facts og fantasier i en artikel om disse fantastiske, komplekse dyr som optakt til en udsendelse om dem i BBC:

Den store uddøen udslettede de fleste af Jordens arter. Nogle forskere har anslået, at 96% af de marine arter, 70% af terrestriske hvirveldyr og 57% af insektfamilier uddøde. Men den besynderligt udseende dolkhale med sin pansrede skal og lange stive spidse hale levede videre… Disse dyr har overlevet tre af Jordens udryddelser, der udslettede de fleste andre arter.

Hvad er dolkhalernes hemmeligheder? Fossileksperten Richard Fortey diskuterer nogle af dem i artiklen: (1) de er i stand til at spise næsten alt, (2) de kan klare sig med meget lidt ilt, (3) de er salttolerante, og (4) de har en en form for blod, som beskytter dem mod bakterier. Her kan man selvfølgelig spørge, hvorfor mange andre dyr ikke har udviklet de samme træk, hvis disse træk er så fordelagtige og udviklede sig i et af Jordens allertidligste dyr.

I slutningen af ​​artiklen gør Richard Fortey sit bedste for at forklare, hvorfor en uudviklet skabning er et godt bevis for evolutionen:

Evolutionen giver ikke kun ‘forbedringer’ i kroppens former og design, der hjælper en art til bedre at tilpasse sig sine omgivelser. Den lader også nogle arter grundlæggende forblive de samme.

“Disse skabninger fortæller os, at evolutionen ikke bevæger sig uundgåeligt frem mod nye morfologier og nye designs,” kommenterer Fortey.

“Beviser for evolution er også fundet i tidligere design, der har holdt sig til i dag.

Artiklen kalder dette “mærkelig evolution.” Ja, det må man nok sige!. I samme artikel bemærkede Fortey, at næbdyret har overlevet i 200 millioner år. Med fleksible gummiforklaringer som disse kan alt ses som bevis på evolution, selv når der ingen evolution er. Kan man håbe på, at efterhånden som offentlighedens godtroenhed over for darwinistiske forklaringer som disse reduceres tilstrækkeligt, vil folk få sig et godt grin og undre sig over, hvordan i alverden så mange kloge mennesker kunne falde for den slags? Lad os lige repetere, hvad der blev sagt:

• Komplekse designs opstod uden forfædre.

• Disse designs var ikke blot komplekse, men bedre til at overleve end 90% af andre dyr, der fulgte.

• De har holdt sig stort set uændret i 450 millioner år.

• Evolution forbedrer kroppens design, men lader dem også forblive stort set de samme.

• Et tidligt design, der har eksisteret uændret op til i dag, er bevis for evolution.

For mere diskussion, se Creation Evolution Headlines.

%d bloggers like this: