Hop til indhold

Aktuelle danske ID-initiativer

Forlaget Origo er godt på vej med en dansk oversættelse af dr. Lee Spetners bog ”The Evolution Revolution”. Jeg gætter/håber på, at den vil være på gaden I løbet af foråret 2020.

Spetners bog er interessant, da den berører et område af påstået evidens for evolution, som de færreste andre evolutionskritiske bøger dækker. Spetner introducerer begrebet ”non random mutations” (ikke-tilfældige mutationer) – mutationer, der før er blevet tilskrevet blind evolution, men som forskningen har afsløret ikke kan være et produkt af tilfældighed.  

Det viser sig at visse gavnlige mutationer som fx nylonase (visse bakteriers adapterede evne til at omsætte nylon) ikke, som det hævdes, er et bevis på evolution. Spetner demonstrerer, at det er langt mere sandsynligt at nylonase ikke er opstået gennem tilfældig mutation, men i stedet er en alternativ programmering af genomet, som bakterien kan slå over på, i et tilfælde hvor naturlige fødekilder er fraværende. Spetner viser, at de sandsynlighedsmæssige ressourcer simpelthen ikke er til stede for, gennem tilfældig mutation, at få produceret de gener, som koder for de nylon-nedbrydende enzymer.

Hold øje med bogen, som vil kunne købes her, når den er udkommet: http://www.skabelse.dk/boeger/

Origo udgav i 2018 den danske oversættelse af ”Undeniable”, et vigtigt værk af den amerikanske molekylærbiolog og ID-fortaler Douglas Axe. Bogen hedder på dansk ”Sund Fornuft”, og den er lige nu tilgængelig på samme ovenstående link.

Knud Aage Back fra Origo arbejder lige nu på en oversættelse af Michael Behes ”Darwin Devolves”, som jeg mener er planlagt til at udkomme i 2021. Darwin Devolves er et yderst vigtigt værk, så vigtig at jeg faktisk mener, at det definitivt besegler evolutionsteoriens skæbne, – så glæd dig til den udkommer på dansk!

Selv har jeg en bog, som er lige på trapperne til udgivelse, – den kommer formentlig på gaden i slutningen af april. Derudover planlægger jeg et heldagskursus i intelligent design i efteråret. Kurset vil blive afholdt på en lørdag i Randers (september/oktober). Jeg er i den forbindelse interesseret i at få tilbagemeldinger fra folk som evt ville overveje at deltage i et sådant kursus- og netværksarrangement. Er du interesseret så giv mig et praj på kontakt@exitevolution.dk

Der har også været forespørgsler på et ID-kursus i Kbh, og det er noget vi vil kigge på også. Så hvis du er bosiddende tættere på Kbh end på Randers, så lad mig også høre fra dig som ønsker et ID arrangement i Hovedstaden.

Vi har også (når virushalløjet er ophørt) gode muligheder for, at arrangere foredrag med kendte udenlandske forskere som støtter ID. Men også her er vi nødt til at stikke en finger i jorden for at se, om der er tilstrækkelig interesse til, at vi tør søsætte projekter af den art.

K.Pultz

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: