Hop til indhold

Darwinisme og den “videnskabelige” racisme

I en ny episode på podcasten ID the Future taler historieprofessor Dr. Richard Weikart med værten Michael Keas om den ”videnskabelige” racismes mørke historie. Racisme har selvfølgelig eksisteret længe før darwinismen, men ikke desto mindre hævder Dr. Weikart, at Darwin og den darwinistiske evolutionsteori pustede voldsomt til den racistiske ild fra slutningen af 1800-tallet og helt frem til nu.

Weikart bemærker, at Darwin var selv ”stærkt racistisk”. Darwin skrev i 1871 i bogen Menneskets Nedstamning, at “på et tidspunkt vil nogle af de civiliserede racer udrydde og erstatte de vilde racer over hele verden.” Darwin ikke kun forudsagde dette. Han mente også, at det ville være godt for menneskets evolution. I forlængelse deraf anses hans fætter og tilhænger Francis Galton for grundlæggeren af eugenikken, der førte til nogle af de største racistiske forbrydelser i menneskehedens historie.

Lyt til eller download hele podcasten her.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: