Hop til indhold

The Miracle of the Cell: et par anmeldelser

Jeg omtalte i forgårs Michael Dentons nye bog, The Miracle of the Cell. Da det er en virkelig interessant og sikkert meget vigtig bog, tænkte jeg at dele et par anmeldelser her i det følgende. Den første er fra den brasilianske fysiker Marcos   Eberlin, der skriver:

“Michael Denton har igen spredt modstanderne af kosmisk formål for alle vinde. Det er sandt, at jeg ikke deler hans håb om, at vi en dag kan opdage naturlove, der kan ”redde dagen” for en naturalistisk oprindelse til livet. Vi ved – eksperimentelt og begrebsmæssigt – at betydningen af kemiske ”bits” som ‘CTA er lig med valin’ er nødt til at være fri for lovmæssige restriktioner, hvis de skal udtrykke de enorme mængder af livsafgørende informationer, sådan som de gør det. Men der er meget, jeg vil prise ved Dentons nye bog. The Miracle of the Cell er fantastisk, når det kommer til livagtigt at forklare evidensen for, at livets elementer blev valgt og omhyggeligt finjusteret af en overordnet intelligens og må nødvendigvis være det, før den første celle kunne eksistere. Her konfronteres vi med uomgængelige og definitive opdagelser til støtte for et magtfuldt geni, der forudså og præcist organiserede kemien som helhed med henblik på liv.”

–Marcos Eberlin, medlem af The Brazilian Academy of Sciences, grundlægger af The Thomson Mass Spectrometry Laboratory, vinder af The Thomson Medal (2016) og forhenværende præsident for The International Mass Spectrometry Foundation.

Joseph R. Miller skriver:

“Denne bog er en gennemtænkt tilføjelse til Dr. Dentons serie, der viser, hvordan atomer i det periodiske system såsom kulstof, brint og ilt er helt enestående egnet til at bære designet for kulstofbaseret liv. Denton forsøger at vise, hvordan naturens love er finjusteret med henblik på cellen, og at atomernes egenskaber er finjusteret med henblik på liv. I sin helhed giver bogen et ekstraordinært bevis for en intelligent kraft bag det hele. Konstateringen af ’egnethed’ overalt i hele Jordens system er, hvad Denton kalder ’the Primal Blueprint’ [‘den oprindelige plan’] (se side 141–142 for et fint resumé). Hvem var designeren? Denton hævder ikke at vide det eller tilbyder et svar. Hans hovedmål er at se på evidensen fra den videnskabelige observations perspektiv og følge dens implikationer til deres naturlige konklusion. Denton skriver:

“Eksistensen af en gennemarbejdet plan, der præciserer designet af cellen længe, før livet opstod på Jorden, uanset hvordan den første celle blev samlet – om det skete pludseligt gennem en direkte indgriben fra en Guddommelig urmager eller gradvist gennem en blind ’darwinistisk’ urmager, der var begrænset af naturens love og måtte bruge den naturlige selektion af tilfældige hændelser, eller gennem andre processer, som ingen endnu har kunnet forestille sig – medfører, at dens skabelse kun var mulig, fordi den overordnede plan allerede var på plads (147).”

Dele af bogen har mange videnskabelige detaljer, der måske vil efterlade nogle læsere lidt forvirrede. Min egen interesse i dette emne drives af min PhD-forskning, men selv uden en stærk baggrund inden for dette videnskabsområde kunne jeg følge argumentet. Generelt er bogen lige til at læse og kan anbefales meget for alle, der er interesseret i studiet af livet på Jorden.”

Læs mere om Miracle of the Cell inklusive flere anmeldelser her.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: