Hop til indhold

Endnu et “Junk DNA” bevis er gendrevet

I et klassisk  ID the Future-program gennemgår Casey Luskin en afhandling i  Genome Biology and Evolution,  der hævder, at det berømte beta-globin-pseudogen er funktionelt. Hvorfor er dette pseudogen berømt? Jo, det har været det berømteste eksempel og bogstaveligt fremlagt som bevis i en retssag af kritikere af intelligent design på, at vores genom er fyldt med ubrugeligt, funktionel uønsket affald og derfor ikke kan være et produkt af design. Download podcasten eller lyt til den her.

Biologen Kenneth Miller hævdede i retten, at pseudogenets forekomst i flere arter, herunder gorillaer og chimpanser, antyder stærkt en neo-darwinistisk udvikling og en fælles stamfader, for hvilken designer ville anbringe et ubrugeligt gen i forskellige arter? I stedet har Miller og andre teoretiseret, at den tilfældige mutation, der producerede pseudogenet, opstod i den fælles stamfader og blev derefter videreført til de mange arter, der stammer derfra. Problemet er, at det ser ud til, at beta-globin-klyngen faktisk har en vigtig biologisk funktion. I lyset af dette nye bevis for funktionaliteten af ​​beta-globin-pseudogenet ser det ud til, at et berømt argument imod intelligent design nu er blevet gendrevet.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: