Hop til indhold

Rethinking Darwin – ny bog på gaden!

Der kommer jævnligt nye bøger om Intelligent Design. Jeg har valgt at omtale denne, da jeg selv er forfatteren.

Efter flere år i støbeskeen har The Bhaktivedanta Book Trust netop udgivet Rethinking Darwin, som jeg har haft fornøjelsen af at skrive i samarbejde med forskellige amerikanske videnskabsfolk, der er fortalere for Intelligent Design. Som titlen antyder, er bogen på engelsk med undertitlen A Vedic Study of Darwinism and Intelligent Design (’Et vedisk studie af darwinisme og intelligent design’). Bogen er en gennemgang af manglerne ved darwinismen og evolutionsteorien og et argument for, hvorfor livet har træk, der kun kan forklares med en intelligent årsag.  Ifølge bagsideteksten:

 ”I over et århundrede har Charles Darwins evolutionsteori været den teoretiske ramme – paradigmet – inden for biologien og dens relaterede livsvidenskaber. Ikke desto mindre har store fremskridt i biokemien de sidste årtier afstedkommet en Intelligent Design-opposition, der hævder, at evolutionsteorien er forbundet med store mangler.

I Rethinking Darwin gør den danske videnskabsforfatter Leif A. Jensen i samarbejde med ledende fortalere for Intelligent Design som Dr. Michael Behe, Dr. William Dembski og Dr. Jonathan Wells opmærksom på svaghederne ved det darwinistiske paradigme og gennemgår argumenterne for Intelligent Design. Argumentet for design underbygges videre med bevismateriale fra arkæologi, kosmologi og studier af bevidsthed. Som afslutning foreslår bogen ud fra den irreducible natur af bevidsthed et alternativt paradigme, der er hentet fra det klassiske Indiens vediske tekster.”

Læs eventuelt de første 30 sider her.

Rethinking Darwin, 250 sider, illustreret. Forhandles i Danmark indtil videre igennem forfatteren, se her for detaljer.

*

Rethinking Darwin er en dybsindig og velunderbygget udfordring af evolutionsteorien.”
           Dr. Michael Cremo, arkæologihistoriker, medforfatter til Forbudt arkæologi.

%d bloggers like this: