Hop til indhold

Evolutionsteoriens medopdager forkastede Darwin og accepterede Intelligent Design

Evolutionsteoriens medopfinder forkastede af videnskabelige grunde til syvende og sidst darwinismen og argumenterede i stedet for en forståelse, der er nærmest identisk med den moderne teori om intelligent design (ID), fortæller en ny biografi over Alfred Russell Wallace (Alfred Russel Wallace: A Rediscovered Life). I bogen beskriver videnskabshistorikeren Dr. Michael Flannery fra University of Alabama, hvordan Wallace blev desillusioneret med teorien om naturlig selektions evne til at forklare livets kompleksitet. Wallace (1823-1913) konkluderede, at mange træk ved levende organismer bedst kunne forklares som et produkt af design fra en “styrende tanke.” 

Kritikere af intelligent design anklager ofte teorien for at være en “videnskabsstopper”. Men Flannery viser, at tværtimod var det Alfred Wallaces villighed til at stille nye spørgsmål og gå nye veje, der ledte ham til den konklusion, at langt fra at være tilfældig og ikke styret, som Darwin insisterede på, udviser evolutionen videnskabeligt påviselige spor af intelligent styring. Biologien er ifølge Flannery først nu ved at indhente Wallace, der var langt forud for sin tid.

Se eventuelt en trailer med Michael Flannery om hans nye bog om Alfred Russell Wallace.

%d bloggers like this: