Hop til indhold

3,6 mio. år gamle fodspor i Tanzania

Billedresultat for laetoli footprints

”I 1979 fandt   videnskabsmænd 3,6 millioner år gamle fodspor i en vulkansk askeaflejring i Laetoli i Tanzania. Ifølge Mary Leakey og andre eksperter var fodsporene ikke til at skelne fra moderne menneskers. For disse videnskabsmænd betød det blot, at menneskets stamfædre havde bemærkelsesværdigt moderne fødder for 3,6 millioner år siden. Men andre som R. H. Tuttle, en fysisk antropolog ved Chicagos Universitet, anførte, at fossile fodknogler fra kendte australopitecinere var udpræget abelignende og kunne ikke have afsat fodsporene i Laetoli. I martsudgaven fra 1990 af Natural History indrømmede Tuttle: ”Vi står med noget af et mysterium.

Man kunne derfor overveje en mulighed, som hverken Tuttle eller Leakey tænkte på, nemlig at der levede skabninger med anatomisk moderne menneskekroppe, der svarede til deres anatomisk moderne menneskefødder, for 3,6 millioner år siden i Østafrika. Hvor interessant denne arkæologiske mulighed end måtte være, er dette helt udelukket ifølge de gældende opfattelser omkring menneskets udvikling.

Her vil mange nok advare imod at postulere eksistensen af anatomisk moderne mennesker for millioner af år siden alene på basis af fodsporene fra Laetoli. Det interessante er imidlertid, at dette fund ikke står alene. Andre videnskabsmænd har inden for de seneste årtier fundet bemærkelsesværdigt moderne menneskelige fossilknogler i Afrika. I 1965 fandt Bryan Patterson og W.W. Howells en 4 millioner år gammel overarmsknogle i Kanopoi, Kenya. Henry M. McHenry og Robert S. Corrucini fra University of California bemærkede, at knoglen ”næppe kan skelnes fra moderne Homo.” På samme måde hævdede Richard Leakey, at en lårknogle (ER 1481), der blev fundet i 1972 ved Turkana-søen, Kenya, ikke var forskellig fra nutidige menneskers lårknogler, selv om den er 2 millioner år gammel. Går vi lidt længere tilbage i tiden til 1913, fandt den tyske videnskabsmænd Hans Reck et fuldstændigt skelet af et anatomisk moderne menneske i Olduvai-slugten i Tanzania i en over 1 million år gammel aflejring. Dette fund var årsag til en strid, der stod på i flere årtier.

Endnu engang vil nogle nok råde os til ikke at stille nogle enkelte isolerede tilfælde op imod den overvældende mængde af palæantropologiske fund, der entydigt viser, at anatomisk moderne mennesker udviklede sig fra mere abelignende skabninger i relativt nyere tid for 100.000 år siden i Afrika. Men historien ender ikke her. Fra 1984 til 1992 fik Richard Thompson og jeg med hjælp fra vores researcher Stephen Bernath kendskab til en lang række fund, der stiller spørgsmålstegn ved de herskende teorier om menneskets udvikling. En del af disse fund var som Laetoli-fodsporene af nyere dato, men en endnu større del blev gjort af videnskabsmænd i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede.

Uden så meget som at have set på disse gamle arkæologiske fund vil mange sikkert med det samme gå ud fra, at der var noget galt med dem. Der må have været gode grunde til, at videnskaben for længe siden afviste dem. Richard og jeg har overvejet den mulighed nøje, og vi har konkluderet, at disse kontroversielle fund hverken er bedre eller værre end de ikke-kontroversielle, generelt accepterede fund.

En af de sidste videnskabsmænd, der beskæftigede sig med disse kontroversielle og nu stort set glemte fund, var Marcellin Boule. I sin bog Fossil Men fra 1957 afsagde han en meget negativ dom over dem. Men da vi selv undersøgte de originale videnskabelige afhandlinger, konkluderede vi, at Boules skepsis var uberettiget. I Forbudt Arkæologi citerer vi fra disse originale afhandlinger og giver læserne mulighed for selv at danne deres meninger om de fund, som Boule affærdigede. Vi omtaler også mange andre fund, som Boule undlod at omtale. Ud fra alt dette slutter vi, at de gældende teorier om menneskets udvikling trænger til en grundig revision.”

***

Således skrev Michael Cremo i indledningen til sin og Richard Thompsons bog The Hidden History of the Human Race, der udkom i 2006 på dansk med titlen Forbudt Arkæologi. Jeg har fået tilladelse til at bringe uddrag fra denne utroligt medrivende bog på www.intelligentdesign.dk, hvor der fremover vil blive bragt et eller to afsnit om ugen fra Forbudt Arkæologi. Følg med, for det er læsning, der virkelig kan få én til at spærre øjnene op.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: