Hop til indhold

Sådan modarbejder neodarwinisterne ID

Intelligent design-hypotesen er ilde set i den akademiske verden. ID forsøges undertrykt bl.a. gennem Berufsverbot, som vi så det ske med den tyske palæontolog Günter Bechly. Bechly blev tvunget til at opsige sin stilling ved naturhistorisk museum i Stuttgart, da museets ledelse ikke ville acceptere, at han havde forkastet evolutionsteorien som en plausibel videnskabelig forklaring på arternes tilblivelse. Bechly sprang ud som intelligent design-fortaler i 2015, og konsekvensen blev, at man simpelthen skilte sig af med ham.

De militante neodarwinister er nu igen oppe på barrikaderne, efter at en kendt ID-fortaler er blevet leder af Brasiliens agentur for højere uddannelser, en afdeling under deres uddannelsesministerium. ID-fortaleren hedder Benedito Guimarães Aguiar Neto, og det departement, han skal lede, står for at overvåge og regulere alle højere uddannelsesprogrammer på Brasiliens universiteter.

Neto hænges nu i medierne ud som kreationist, hvilket jo er standardresponsen fra folk, der ikke ønsker Darwins lære udfordret. Strategien er enkel: Enhver, der betvivler evolution, er kreationist; hvis man er kreationist, er man dum og uvidenskabelig, og man er derfor til fare for den videnskabelige entreprise. Neto, som er elektroingeniør og tidligere rektor for Mackenzie Presbyterian University, forsøges altså nu miskrediteret og fjernet på grund af hans engagement i ID-bevægelsen.

Begrundelsen er den samme igen og igen: hvis du ikke tror på evolution, er du overtroisk, uvidenskabelig og måske endda svagt begavet, og folk med den slags skavanker er naturligvis ikke kompetente til at lede en afdeling i et undervisningsministerium.

At sætte lighedstegn mellem ID og bibelsk kreationisme har været, og er tilsyneladende stadig, den foretrukne måde, darwinisterne forsøger at miskreditere ID på. Tiden rinder imidlertid ud for denne argumentationsmetode.

Michael Behe og flere andre ledende ID forskere har nu i en årrække været toneangivende i videnskabelige debatter omkring evolutionsteoriens problemer, og fokus er dermed blevet flyttet hen, hvor det bør være, nemlig på de videnskabelige data. Beskyldningen om kreationisme er derfor snart et forældet våben imod ID.

Læs evt. om den brasilianske affære her: https://crev.info/2020/03/press-ape-brazil-appt/#_edn1

K. Pultz  

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: