Hop til indhold

Svært at trænge igennem med ID

Som nævnt i tidligere indlæg er udbredelsen af kendskabet til ID i meget pæn fremgang i udlandet. Herhjemme halter vi lidt bagefter, ikke mindst fordi de, som forsøger at promovere ID, ikke bliver betalt, men må gøre arbejdet i deres fritid.

De indædte modstandere af ID har skattekroner til rådighed, og den ensidige promovering af evolutionsteorien er organiseret og institutionaliseret i en grad, så det er svært som ID-fortaler ikke at føle sig som David imod Goliat.

ID-fortalere kommer sjældent til orde i medierne, og desværre er omtalen af ID oftest så fejlbehæftet, at det er de færreste, der egentlig ved, hvad hypotesen går ud på, også selvom de har set omtale af den.

Skrækeksemplet er Kristeligt Dagblads behandling af ID. Igennem en årrække har avisens dækning af ID indeholdt så mange misrepræsentationer af hypotesen, at ingen læsere vil have fået indblik i, hvad ID egentlig er, medmindre de efterfølgende har udført en personlig research, som rækker længere end blot en søgning på wikipedia (wikipedias beskrivelse af ID er nemlig også forkert).

På et tidspunkt blev jeg opmærksom på, at jeg, som forfatter til den evolutionskritiske bog Exit Evolution, var blevet hængt ud som kreationist i en artikel i Kristelig Dagblad. Jeg bad debatredaktør Johannes Henriksen om tilladelse til at forsvare mig, hvilket han ikke umiddelbart ville godkende. Han forlangte at se min artikel først, før han kunne sige, om han ville bringe den. Jeg fandt dette besynderligt, da jeg faktisk, via mit journalistiske arbejde for den kristne avis Udfordringen, er i samme branche som Henriksen.

Avisen modtog min kronik, men de følgende 3 uger blev jeg blot mødt med tavshed, når jeg spurgte, om de havde tænkt sig at bringe min kronik. Hverken debatredaktøren eller chefredaktøren svarede på mine i alt 4 henvendelser, hvilket efterhånden bragte mit blodtryk op på et usundt niveau.

Først da jeg havde hængt Kristelig Dagblad til tørre på det amerikanske ID-site uncommondescent og sendt et link til chefredaktøren, reagerede man. (Artiklen kan læses her) https://uncommondescent.com/intelligent-design/something-is-rotten-in-the-state-of-denmark/

Efter således at have kæmpet i en måned for at komme til orde, lykkedes det altså omsider at få bragt en kronik om ID i Kristeligt Dagblad

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debatindlaeg/forfatter-til-bog-om-intelligent-design-lad-os-faa-saglighed-ind-i-debatten-om-tro-og

Mit enlige pip har næppe flyttet noget som helst, da propagandaen imod ID er så massiv, som den er. Vi har en akademisk elite, universiteter, gymnasier, skoler og medier, som har carte blanche til at misrepræsentere ID, ja, selv bibliotekerne med deres interne lektørudtalelser kan frit manipulere med information for at sætte bøger om ID i et dårligt lys. Både Evolutionens Ikoner af dr. Jonathan Wells og min egen Exit Evolution har fået bibliotekernes sabelhug i anmeldelser, der kun kan betegnes som ”hit pieces”.

Der ligger et stort arbejde foran os – ikke bare med at udbrede kendskabet til ID, men især også m.h.t. at komme usandheder om hypotesen til livs.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: