Hop til indhold

Det Europæiske ID-institut

Zentrum für BioKomplexität und NaturTeleologie er navnet på et nyligt oprettet forskningsinstitut i Østrig, hvis hovedopgave bliver at udfordre det materialistiske verdensbillede, som efterhånden er blevet altdominerende i akademia.

“Teleologi” kommer af Græsk “telos”, som betyder formål, og når ordet “naturteleologi” indgår i instituttets navn, er det, fordi det netop er formål i (og med) naturen, man vil have som udgangspunkt for sine forskningsprojekter.

Ledere af instituttet er palæontolog, dr. Günter Bechly og mikrobiolog, prof. Siegfried Scherer. Begge er tilhængere af intelligent design-hypotesen (ID), som hævder, at visse egenskaber ved liv bedst lader sig forklare med intelligens som kausalitet.

Professor Siegfried Scherer (tv) og dr. Günter Bechly

https://www.biocomplexity.at/

Ideen om teleologi er selvfølgelig ikke ny; der var en gang, hvor det var indlysende, at alting var skabt, og at der således var formål med naturen – sådan er det ikke længere. I vor tid udføres biologisk forskning under en a priori bekendelse til filosofisk materialisme, som er troenpå, at alt i universet er et produkt af tilfældigheder + naturlove, og retter man som videnskabsmand/-kvinde ikke ind til højre efter dette paradigme, risikerer man at miste både karriere og akademisk anseelse.

Evolutionsteorien, som er den materialistiske/naturalistiske skabelsesforklaring, er i dag eneste accepterede teori om livets og arternes oprindelse – en teori, som bygger alene på blinde, udirigerede fysiske processer. Intelligens som kausal forklaring på livets oprindelse er blevet forbudt tankegods i videnskabskredse, og der er på den måde blevet sat lighedstegn mellem videnskab og ateisme – en forestilling promoveret af bl.a. tidligere Oxford-professor Richard Dawkins.

Hvad går arbejdet i Zentrum für BioKomplexität så ud på? Ganske simpelt at genintroducere teleologi i videnskaben. Professor Scherer sagde i sin åbningstale, at ”teleologi i naturvidenskab er i dag blevet en tankeforbrydelse”, og dermed sigtede han naturligvis til den hetz og Berufsverbot, som tilhængere af intelligent design udsættes for i akademia og i det offentlige rum via medierne.

Det nye institut, som (selvsagt) er finansieret af private donorer, skal udfordre den akademiske verdens herskende materialistiske paradigme. Arbejdet vil primært foregå på biologiens område, men andre videnskabsgrene vil også spille med, fx matematik, fysik og filosofi.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: