Hop til indhold

Intelligent design I Hvalens testikler

Den konservative palæontologi fortæller os, at hvalen nedstammer fra landgående dyr. Sekvensen af fossiler, der angiveligt skulle lede til hvalen, er et af evolutionsteoriens glansnumre. At opstille en række fossiler på baggrund af ligheder og erklære at disse dyr er beslægtede, er standardmåden at argumentere for evolution på.

En sådan sekvens er ikke bevis på evolution, men egentlig blot en spekulativ etablering af et muligt slægtskab.

Hvis aliens om en million år besøgte vores planet, og ud af jorden gravede en unicykel, en cykel, en motorcykel og en bil, ville de måske tænke, at disse var relaterede organismer. Man ville så måske opstille dem i orden startende med den simple og sluttende med den mest avancerede, og hævde at her var foregået en evolution.

Ved fundet af knallerten ville alien-palæontologerne juble og erklære, at her var stensikkert en mellemform mellem cykel og en motorcykel.

Vi ville vide, det var vrøvl, for alle køretøjer er intelligent designede, og lighederne som de udviser, bunder naturligvis i det faktum, at de alle deler en fælles designer. Lighederne skyldes, at funktions- og designmæssige opgaver er løst på samme måde. Designeren behøvede fx kun at opfinde hjulet én gang, og dette design feature kunne så gentages i forskellige køretøjer.

På den måde kan ligheder (homologi) indenfor biologi tjene som evidens for fælles designer.

At hvalen på ingen måde nedstammer fra et landgående pattedyr, er nemt at fremlægge evidens for. Hvalens landgående forfædre ville på behørig vis have haft testiklerne udenfor bugen, mens hvalens ligger indeni bugen. Sædceller kræver en lavere temperatur, og derfor er testikler ”monteret” udenfor bugen. Hvis testiklerne var inde i bughulen, ville sædcellerne dø.

Jamen hvad så med hvalen? spørger du så sikkert, den har jo netop testiklerne indeni bugen. Svaret er intelligent design. Hvalen har simpelthen en varmeveksler, som dem vi kender fra menneskeskabt teknologi. Vener med koldt blod fra halen er placeret tæt op ad arterier, som forsyner testiklerne med iltrigt blod. På den måde køles testiklerne ned til en temperatur, som er ideel for sædcellerne.

Hvalens varmeveksler flytter kulde fra venerne til arterierne, som forsyner testiklerne med blod. På den måde holdes temperaturen nede indeni testiklerne
Varmeveksleren bruges fx til at flytte varme fra fjernvarmeforsyningen og over i vores brugsvand.

Spørg nu dig selv om der findes et realistisk scenarium for en udvikling fra ”udenbords” testikler hos hvalens landgående forfædre til de ”indenbords” testikler hos hvalen.

Varmeveksleren har skullet være på plads fra det øjeblik, testiklerne befandt sig i bugen. Ingen halvfærdige udviklingstrin ville her have haft nogen nytte. Enten er sædceller levende, eller også er de døde, og døde sædceller producerer som bekendt ikke afkom.

Varmeveksleren peger på intelligent design som kausal forklaring, fordi den har skullet være på plads fiks og færdig fra start. Og den peger naturligvis væk fra gradvis evolution over tusinder af generationer.

Hverken evolution eller ID kan bevises, men evidensen peger entydigt på design. Tilfældig mutation ville have produceret en masse golde hanhvaler, og aldrig have ramt plet med en funktionsdygtig varmeveksler. Hvalens varmeveksler er klart produceret med den forhåndsviden, at et kølesystem er en nødvendighed, hvis vi placerer testiklerne indeni bugen.   

One thought on “Intelligent design I Hvalens testikler Skriv en kommentar

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: