Hop til indhold

Søfarende aber

På internet sitet TheScientist kunne man fornylig læse en historie under denne overskrift: Endnu en Forhistorisk Primat Sejlede til Sydamerika.

Underoverskriften fortæller videre:

Et nyt fossilfund peger på, at en anden primatgruppe også krydsede Atlanten for millioner af år siden på en flåde af vegetation.

https://www.the-scientist.com/news-opinion/another-ancient-primate-lineage-sailed-to-south-america-67408

Beretningen går i al sin enkelhed ud på, at man nu har konstateret, at endnu en primat har krydset Atlanten i forhistorisk tid. Konklusionen omkring de søfarende aber er både i det tidligere og nuværende eksempel baseret på et fund af fossilerede tænder i sydamerika. Palæontologer står altså nu med 2 grupper af aber, man mener har taget turen over Atlanten for 32 – 36 millioner år siden.

Afstanden mellem Afrika og Sydamerika på det smalleste sted var dengang mener man ”kun” ca 1600 km, og overfarten vil med god vind have været klaret på 2 uger.

2 uger på åbent hav uden ferskvand på en tilfældigt formet flåde af drivtømmer?

Mindst 2 individer, et af hvert køn, skal have overlevet en tur som ærligt talt lyder temmelig usandsynlig. God vind vil have betydet høje bølger, som kunne slå selv en konstrueret flåde itu, mens ingen vind og et blikstille hav ville have forlænget overfartstiden betydeligt.

Jeg mindes fra min barndom Thor Heyerdahls bedrift med at sejle over 6000 km fra Sydamerika til Polynesien. Videnskaben mente ikke, at fortidsmennesker kunne have udøvet en sådan bedrift på designede formålsrettede fartøjer, – ikke engang efter at Heyerdahl faktisk havde gjort det. Evolutionsteoretikerne vil nu have os til at tro, at en tilfældigt akkumuleret samling drivtømmer kunne have forblevet intakt på en overfart på minimum 1600 km.

Evolutionsteorien kan ikke betvivles, den er den eneste accepterede forklaringsmodel. Når man skal forklare, hvordan aber der stammer fra Afrika er havnet i Sydamerika, er eneste mulighed således, at de er sejlet derover på tilfældigt akkumuleret drivtømmer.

De to nævnte tilfælde er ikke de eneste. Et af de andre eksempler på dyr der angiveligt har krydset havet på flåder, er en række pattedyr på Madagasker, som menes også at have ankommet fra Afrika på tømmerflåder.

Evolutionsteorien indeholder utallige af den slags spekulative scenarier, og sagen er den, at jo flere komplicerede og spekulative tilføjelser man er nødt til at gøre i en videnskabelig teori, desto mindre sandsynlig bliver den (se princippet Ockhams ragekniv).

Hvis en teori er plausibel, vil man løbende se data indhentet, som bekræfter teorien, altså forklarer dette eller hint aspekt af teorien. Med fundet af de afrikanske aber i Sydamerika ser vi endnu et eksempel på data, som går imod Darwins teori, og hvor den tilhørende forklaring om aber på tømmerflåder reelt ikke er en forklaring men derimod en bortforklaring, – klassisk evolutionshokuspokus.

2 kommentarer til “Søfarende aber Skriv en kommentar

  1. Hej Karsten
    Efter læsningen af dette sidder jeg tilbage med følelsen af at noget forudsættes kendt af læseren, men hvad? Tilgiv, hvis jeg er dårligt informeret, men rent litterært savner jeg en smule fortsættelse om, hvorfor teorien om de sejlende aber er forkert. Skal man forstå det således at der med 100% sikkerhed er gjort helt identiske fund af en bestemt abearts tænder på begge sider af Atlanten – fra samme anslåede periode? Og hvad er alternativet til sejladsen – er det f.eks. at en Skaber satte eksemplarer af helt samme race ned flere steder på Jorden? Jeg spørger bare helt enfoldigt, da jeg selv er meget nysgerrig. Der er jo iøvrigt et væld af tilsvarende fænomener, såvidt jeg husker omkring visse planter, men da også omkring sprog, hvor tilstedeværelsen af den store ø Atlantis midt i Atlanterhavet samt søfart både mod øst og vest fra denne ø kan være en god forklaring på en lang række ens fænomener og fund på begge sider af Atlanten. Dette blot nævnt i forbifarten, ikke for at afspore emnet.
    Mvh Steffen Kjærulff

  2. Hej Karsten
    Jeg er da ked af, hvis mit spørgsmål blev kasseret som spam. Jeg har desværre ikke kopieret det, men jeg så da, at det var sendt. Hvad skete der?
    Mvh Steffen

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: