Hop til indhold

James Tour om livets oprindelse

Discovery Institute har det seneste halve år lavet en serie korte videoer med titlen Science Uprising, som tilsyneladende er meget populære. Flere af videoer har flere 100.000 visninger. En af dem er med Dr. James Tour, en af verdens mest citerede organiske kemikere, der kritiserer forskningen i livets oprindelse. Han siger bl.a.:

”Alle disse små billeder af molekyler, der finder sammen og danner den første celle, er vildledende. De er latterlige. Forskerne i livets oprindelse har ikke været ærlige. De ser et lille fænomen og ekstrapolerer ud fra det, hvad det betyder for livets oprindelse, og så arbejder de med pressen, og pressen ekstrapolerer det endnu mere, og så har vi masser af mennesker, der bliver snydt til at tro, at de næsten har skabt liv. Det er en løgn.”

Vi ser et klip med biokemikeren Dr. Craig Venter, hvor han hævder at have skabt liv for første gang i et laboratorium. Craig: ”Vi er her i dag for at bekendtgøre den første syntetisk celle … ”

Tour kommentarer: ”De har ikke skabt liv noget sted. De er på ingen måde tæt på. Det, de gjorde, var, at de tog en celle, de tog genomet ud af cellen, de fremstillede et genom, der svarer til det, og det satte de i. Det svarer til at tage en motor ud af en Ford og sætte den i en Buick og så sige: ”Se, jeg har skabt en bil.” Nej, du tog bare en del, og det er ikke engang motoren, det er bare en digital kontrolboks, fra den ene bil og satte den ind i en anden bil. Det er, hvad de gjorde, men designet af den digitale kontrolboks fik de fra andre celler.”

En speaker kommer ind og nævner, hvordan andre videnskabsmænd siger, at de har været i stand til at skabe proteceller i laboratoriet, og det er et skridt på vej til det første liv. En af disse videnskabsmænd kommer frem på skærmen: “Jeg kan blande nogle kemikalier sammen i et reagensglas i mit laboratorium, og disse kemikalier vil begynde at samle sig selv og danne større og større strukturer. Protocellen bevæger sig som en celle, den bruger energi og bevæger sig rundt.”

Tour: “Protoceller er en gang sludder og vrøvl. Det er som protokalkun. Jeg tager 10 kg kalkunkød fra en slagterbutik og kommer det i en gryde, jeg tilsætter noget kalkunsuppe, jeg varmer det op, og jeg smider nogle fjer i, og jeg siger, at det er en protokalkun. Ja, der er ingen orden i den, men hvis vi bare venter længe nok, kommer der en kalkun ud. Det lyder latterligt, ikke sandt. Men det er præcis, hvad forskerne i livets oprindelse har gjort, når de laver en protocelle.”

Speakeren kommer ind: “Lige et øjeblik, har vi ikke lært, at med hundredvis af millioner år er alting muligt?”

Tour: “Tid er i virkeligheden en fjende. Hvis man lader disse kemikalier, der er blevet fremstillet, stå, viser de nedbrydning i løbet af nogle uger, som er et øjeblik, når det kommer til præbiotisk tidsskala. Kemikalierne opløses, så at tro, at molekylerne kunne dannes og sidde der og vente på, at andre molekyler dukker op – det sker ikke. Organisk kemi fungerer ikke sådan.”

Speaker: ”Jamen, hvis livet ikke opstod spontant på Jorden, hvad med videnskabsfolk, der tror, at livet må været kommet hertil fra det ydre rum?”

Tour: “Uanset om man vil have, at det opstod på Jorden eller på en anden planet, er man nødt til at have oprindelsen til den første celle. Hvordan skete det? Vi har ingen anelse. Med alle disse fremskridt i studiet af livet, hvorfor kan vi ikke finde ud af dette med al den forskning i livets oprindelse, der sker? Problemet bliver større hele tiden, for vi forstår mere og mere om levende cellers kompleksitet.”

Videoen fortsætter her med molekylærbiologen Doug Axe, der forklarer lidt om en celles kompleksitet. Tour kommenterer, hvor informationen i cellen kan være kommet fra (“Vi har ingen værktøjer til at fastslå det.”), og til sidst får Stephen Meyer får lov til at diskutere, hvorfor en intelligent årsag er den bedste kandidat til livets oprindelse. Alt i alt en let forståelig, lærerig og underholdende video ligesom de andre videoer i serien Science Uprising.

 

Se hele videoen her (det er kun syv minutter og tretten sekunder):

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: