Hop til indhold

Norsk/svensk ID-artikel optaget i Journal of Theoretical Biology

 To forskere fra det nystartede BioCosmos i Norge, Steinar Thorvaldsen og Ola Hössjer, har netop fået optaget en artikel i fagtidsskriftet Journal of Theoretical Biology, hvor de diskuterer sandsynligheden for, at livets mangfoldighed kan være opstået gennem tilfældige darwinistiske evolutionsprocesser. De citerer et stort antal forskningsartikler, der antyder, at denne sandsynlighed er meget lille, og hvordan dette udfordrer den traditionelle darwinistiske tænkning.

 

(Illustration fra artiklen)

Dette er en vigtig begivenhed. Nok er artiklen særdeles teknisk og næppe umiddelbart tilgængelig for ethvert lægpublikum (jeg forsøgte at kæmpe mig igennem den, men måtte sande, at jeg nok skulle bruge en uges tid på at komme til bunds i den, hvis jeg skulle forstå alle de statistiske begreber, argumenter og beregninger, forfatterne bruger). Ikke desto mindre er det meget betydningsfuldt, at en artikel, der så åbenlyst citerer fra evolutionskritiske forskere og fortalere for intelligent design bliver optaget i et mainstream biologisk fagtidsskrift. Måske er tiden ved at vende for en bredere accept af intelligent design inden for det herskende videnskabelige samfund.

Abstraktet til artiklen lyder:

“Finjustering har vakt megen opmærksomhed inden for fysikken. Ifølge denne finjustering er fysikkens grundlæggende konstanter fint afstemt til at have præcise værdier, der tillader en omfangsrig kemi og liv. Finjustering har endnu ikke været anvendt i en bred forstand på molekylærbiologi. I denne artikel argumenterer vi imidlertid for, at biologiske systemer præsenterer finjustering på forskellige niveauer, f.eks. funktionelle proteiner, komplekse biokemiske maskiner i levende celler og cellulære netværk. Denne artikel beskriver molekylær finjustering, hvordan begrebet kan anvendes inden for biologien, og hvordan den udfordrer den konventionelle darwinistiske tænkemåde. Vi diskuterer også de statistiske metoder, der ligger til grund for finjustering og præsenterer en ramme for en sådan analyse.”

Hele artiklen kan læses og downloades her (den er open access): https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022519320302071?via%3Dihub

***

Læs også vores nye ID-informations- og undervisningshæfte, der ligger frit tilgængeligt for alle. Hent det herfra i en højopløst pdf: https://intelligentdesigndk.files.wordpress.com/2020/08/intelligent-design_2020_high_res.pdf

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: