Hop til indhold

Professor Jørn Dyerberg, KU, støtter intelligent design

Professor emiritus Dr. Jørn Dyerberg, Københavns Universitet, er fortaler for intelligent design.

Professor Jørn Dyerberg fra Københavns Universitet er en af Danmarks få helt store verdensberømte naturvidenskabsmænd. Hans opdagelse af omega-3 fedtsyrer og deres betydning for sundheden revolutionerede ernæringsvidenskaben og er grunden til, at mange nu om dage spiser fiskeolie. Han er blevet hyldet som en “ levende legende ” af The International Union of Nutrition Scientists (IUNS).

Hvad mere er, er han tilhænger af intelligent design. Det har han faktisk været siden 1970’erne, da han som forsker og læge studerede den såkaldte Krebs-cyklus eller omvendte citronsyrecyklus og måtte konstatere, at samtlige enzymer i dette kemiske kompleks skal være til stede, før det har nogen relevant biologisk funktion. Senere læste han Michael Behes bog fra 1996, Darwins Black Box, hvor Behe introducerede begrebet irreducibel kompleksitet, som Dr. Dyerberg med det samme kunne genkende som det samme, han selv var nået frem til.

En ny episode af ID the Future interviewer Dr. Dyerberg, der fortæller om grunden til, at han ikke anser neodarwinismen for at kunne være forklaringen på livets biokemiske kompleksitet. Han fortæller også, hvordan hans kolleger reagerede negativt, når han bragte ideen om intelligent design på bane, hvorfor han valgte i mange år at holde en lav profil med hensyn til ID. Som pensioneret professor emiritus kan han imidlertid være ligeglad, hvilket nu gør ham mere åben om det.

Lyt til eller download episoden med Dr. Dyerberg fra ID the Future her.

***

Læs også vores nye ID-informations- og undervisningshæfte, der ligger frit tilgængeligt for alle. Hent det herfra i en højopløst pdf: https://intelligentdesigndk.files.wordpress.com/2020/08/intelligent-design_2020_high_res.pdf

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: