Hop til indhold

Ny video om den svimlende mængde af kode i vores krop

Illustra Media har en ny kortfilm  ude, “18 Trillion Feet of You” [’3 billioner meter af dig’], der viser, hvordan DNA’et ligger pakket sammen i 3 billioner celler med cellekerner, og hvor langt det ville række, hvis det hele blev strakt ud.

Det er en film om mængden af DNA i den menneskelige krop, og hvordan det er sammentrængt og pakket ind i cellekernen. Ville ingeniører kunne pakke 40 kilometer tråd ind i en tennisbold og stadig finde det præcise stykke, der er brug for? Det er, hvad der sker i cellen, og det er blot en af de forbløffende ting om DNA i denne seks minutters video. Se den direkte her:

Og når vi nu er i gang med DNA og celler, kan du også tage en lytter på en podcast fra ID The Future med molekylærbiologen Doug Axe og videnskabsfilosoffen Stephen Meyer, hvor de taler om Silicon Valley versus Carbon Valley. Ifølge nogle kritikere af intelligent design modbevises intelligent design af eksempler på ’dårligt design’. Dygtige mennesker ville have kunne gjort det bedre, så derfor tyder disse eksempler mere på en vilkårlig evolutionsproces end en formålsrettet designer, påstås det. Men holder den? Axe og Meyer sammenligner det bedste fra Silicon Valley med det, man finder i ’Carbon Valley’, altså den digitalteknologi, som man finder programmeret inde i vores celler, ikke på siliciumchips, men med kulstof. Lyt her og døm selv.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: