Hop til indhold

Skolepige modbeviser evolution

Forenklet skitse af DNA-replikation. Fra Wikipedia Commons.
Der var biologitime. Lærerinden fortalte om evolutionsteorien og de første formodede livsformer på  Jorden. Der fulgte en interessant samtale mellem eleverne og lærerinden.
Lærerinde: – Og her er der så et fint billede af en bakteriepopulation. De er simple encellede livsformer. Er I klar over, kære børn, at alle andre livsformer har udviklet sig fra disse bittesmå encellede organismer?
Børnene: -Fedt!
Lærerinde: – Ja, det er virkelig interessant. Og ved I, at en bakterie kan kopiere sig selv? Det kaldes replicering og reproduktion. På den måde kan bakterier opretholde populationen. Replikationsmekanismen er ekstremt kompleks.
Lisa, 10 år: – Fru lærer, hvor længe kan en enkelt bakteriecelle leve?
Lærerinde: – Tja, det kommer an på … nogle af dem lever kun i nogle minutter, men andre kan leve helt op tli nogle uger. Hvorfor?
Lisa: – Så hvordan udviklede den første bakterie sit replikationssystem, hvis den kun havde nogle uger til at lave opfindelsen i?
Lærerinde: – Hvad for noget? Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål.
Lisa: – Du sagde, at en bakterie skal replicere sig selv, før den dør, for at bevare populationen. Tror du, at den udviklede den replikationsmekanisme på kun nogle timer eller uger? Hvordan er det muligt?
Lærerinde: – Øhhhh …. vi kender ikke de betingelser, som de første bakterier levede under … øhhh, men videnskaben har alle svarene. Måske skulle du læse en bog om det.
***

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: