Hop til indhold

Behe: Ny bog og bogfernisering

Jeg bragte i fredags første del af en længere artikel af Michael Behe om irreducibel kompleksitet og ville have fortsat den her. Men jeg kan ikke lade være med i stedet at bruge anledningen til at omtale, at Michael Behe er i gang med at udgive en ny bog. Hvad mere er, har de af jer, der er hurtige, en chance for at møde Michael Behe i egen person (altså godt nok på Zoom, men det er vel også at møde folk så meget i egen person, som det er muligt i disse tider).

Bogen Darwin’s Black Box bragte Michael Behe i forreste række inden for bevægelsen for intelligent design. Biokemikeren fra Lehigh University har siden været en pestilens for darwinisterne. Alle hans tre bøger har givet anledning til en storm af kritik overalt lige fra New York Times og tidsskrifter som Science og Nature til angreb på professionelle ateisters hjemmesider. Igennem årene har Bene moret sig med at tilbagevise alle anklagerne, og nu er hans svar blevet samlet i en bog med titlen A Mousetrap for Darwin.

Bogens titel sigter til Behes hverdagseksempel på hans ide om irreducibel kompleksitet. En musefælde med en manglende del er ikke bare en smule dårligere til at fange mus. Den virker overhovedet ikke. Det samme gælder for bakterieflagellen, som pryder forsiden på hans nye bog. Det samme kan man sige om talløse geniale molekylære biologimaskiner, som man har opdaget de seneste årtier. Kan blinde evolutionære processer arrangere biokemiske dele til disse komplekst fungerende helheder et lille skridt ad gangen? Behe hævder, at en masser af ny evidens – fra studiet af udviklende mikrober til mutationer i dyr som hunde og isbjørne – tyder på, at det kan blind evolution ikke. Tværtimod ser det ud til, at Darwins mekanisme hovedsageligt virker ved at nedbryde ting for at give kortsigtede overlevelsesfordele. Men den bygger intet nyt.

Hvad kan da bygge noget nyt? Intelligent design. Ifølge Behe er et af de mest kraftfulde argumenter for, at han er på rette spor, hvor tomme og indholdsløse angrebene på ham er, selv om mange kommer fra ubestrideligt dygtige videnskabsfolk. Men er al denne kritik virkelig så tom, som Behe mener, eller har han fået kamp til stregen? Det vil man kunne finde ud af for sig selv ved at læse A Mousetrap for Darwin, der udkommer her i efteråret (nærmere omtale, når det sker præcist).

Det spændende er også, at den officielle udgivelse af A Mousetrap for Darwin fejres med et webinar med Dr. Behe i egen person, der vil tale om sin nye bog og besvare spørgsmål fra publikum lørdag den 21. november 2020 kl. 10.00 PST. (For jer, der ikke ved det, betyder PST Pacific Standard Time. Læg otte timer, dvs. kl. 18.00, for at få dansk tid.) Tilmelding kan ske her.

Læs eventuelt mere her.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: