Hop til indhold

Det er helt naturligt

Min gode ven Jesper Werneburg har sendt mig en tekst, han har skrevet, og spurgt, om den kan bringes på Intelligent Design DK. Jo da, hvorfor ikke?

volcano eruption during daytime
Illustration: Unsplash.

Det er helt naturligt

Af Jesper Werneburg

Der kræves ingen magi for at skabe liv. Det er en helt naturlig proces. Hvis du spørger mig om, hvad der helt nøjagtigt menes med en naturlig proces, så har jeg ingen ide om det. Jeg kalder det bare en naturlig proces, så det lyder mere videnskabeligt og for at narre kreationister til at tro, at jeg ved, hvad jeg taler om.

De stakkels religiøse fanatikere behøver en eller anden magisk, usynlig sagnfigur oppe i himlen til at forklare naturen, men mig? Glem det, jeg behøver ikke magi til at forklare naturen, for det er alt sammen naturlige processer.

Ser du, først var der et punkt. Jeg kalder det en singularitet, så det lyder mindre latterligt. Jeg fantaserer, at det er et punkt, der indeholder alt stof, al tid og alt rum, så man behøver ikke spekulere på, hvad der var uden for punktet, eller hvad der kom før, for der var ingenting uden for punktet – intet rum, ingen tid, intet stof, ja, faktisk ingenting, forstår du? Der var kun et punkt, og fra dette punkt kom der så et univers ud af det, sådan puf ved en ren tilfældighed. Det skete simpelthen bare, forstår du? Ingen magi involveret, det er en helt naturlig proces, og som vi ved i dag, er naturlige processer meget videnskabelige.

Jeg vil ikke begynde at forklare, hvad der skete med de naturlige processer efter, at universet poppede ud af et punkt, hvordan materien skabte liv fra kemikalier, som derefter blev til en amøbe, der gennem utallige mutationer så blev til et menneske, som derefter lærte at tale. Du skal ikke bekymre dig om disse irriterende detaljer. Alt, hvad du behøver at forstå, er, at det er fuldstændigt naturligt og videnskabeligt, og at det skete over lang, lang tid. Det er det eneste, du behøver at vide.

Og du skal slet ikke bekymre dig om, at ingen med en fungerende hjerne tror på, at verden skabte sig selv ud af en bunke kemikalier. Glem det faktum, at de mest prominente og brillante videnskabsfolk støtter ideen om ID – Intelligent Design – simpelthen fordi det giver mere mening. Det er helt betydningsløst. Du skal heller ikke bryde dig om, at du ikke ved, hvad en naturlig proces faktisk indebærer, du skal bare recitere det som et mantra:

… naturlig proces, naturlig proces, proces proces, naturlig naturlig

ingen magi, ingen mag, magi magi, ingen ingen …

Kan du mærke, hvor godt det føles?

Den engelske astrofysiker Sir Fred Hoyle skrev:

”En fortolkning af kendsgerningerne baseret på sund fornuft tyder på, at en superintelligens har pillet ved fysikken såvel som ved kemien og biologien, og at naturen ikke har blinde kræfter, der er værd at tale om. Sandsynlighederne, man regner sig frem til fra kendsgerningerne, er så overvældende, at denne konklusion er så godt som hinsides enhver tvivl.”

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: