Hop til indhold

Interessant fossil

Joggins, Novo Scotia. Et fossilt træ står lodret og på tværs af vandrette sedimenter.

Hvorvidt dette er relevant til den egentlige ID-diskussion, skal jeg lade være usagt, men interessant er det ikke desto mindre. En kontakt sendte mig et billede af sig selv fra Novo Scotia, Canada, hvor hun er fotograferet foran en klippevæg og et meget interessant fossil af et træ. Det interessante er, at træet står oprejst på tværs af de vandrette sedimenteringer, der skulle være aflejret over hundredtusinder eller måske millioner af år.

Hvad er forklaringen? Det mest sandsynlige er nok, at sedimenteringerne ikke er blevet aflejret over millioner af år, men opstod under en eller anden voldsomt katastrofal oversvømmelse. Hvad har det med ID at gøre? Ikke nødvendigvis så meget, men det er da et interessant eksempel på, at der ofte kan sættes spørgsmålstegn ved videnskabsfolks gængse forklaringer.

Især kristne kreationister har diskuteret mange tilsvarende eksempler på træer, der er begravet oprejst i vandrette sedimenteringer som støtte for deres påstand om, at det meste af verdens  geologiske aflejringer skyldes nyere geologiske katastrofer. Det behøver disse eksempler ikke nødvendigvis at vise, men et interessant fænomen er det under alle omstændigheder. Se f.eks. to artikler her og her eller en kort video her.

 

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: