Hop til indhold

Ny bog: Return of the God Hypothesis

Så er videnskabsfilosoffen Stephen Meyers længe ventede nye bog omsider på gaden. Meyer har tidligere skrevet to epokegørende bøger inden for intelligent design – The Signature in the Cell og Darwin’s Doubt – og hans tredje bog, Return of the God Hypothesis, ser ud til at blive så stor en bestseller og inflydelsesrig bog som de tidligere.

De første videnskabsfolk såsom Descartes, Bacon, Kepler, Kopernicus, Newton og i virkeligeheden stort set alle videnskabsfolk frem til Darwins tid var teister, der mente, at hypotesen om en transcendental skaber bedst forklarer universet og livet, sådan som vi kan observere det. Darwin ændrede dette i stor stil ved at påstå, at han kunne forklare livets kompleksitet med fysiske processer alene uden at skulle referere til en ydre faktor såsom en skaber.

Det er længe blevet påpeget, ikke bare af de nuværende fortalere for intelligent design, men også af talløse andre videnskabsfolk og filosoffer fra Darwins tid frem til nu, at Darwin og hans tilhængere på ingen måde var i stand til at forklare livet materialistisk, som de hævder det. Ikke desto mindre har denne ide været så indflydelsesrig, at det er blevet en udbredt opfattelse, at teorier om Guds eksistens ikke bare ikke er nødvendige for at forklare den videnskabelige evidens, men i sig fundamentalt uvidenskabelige.

Meyer gør op med dette i sin nye bog og påstår, at videnskaben nu er kommet til et punkt, hvor det er nødvendigt igen at introducere en personlig Gud for at kunne forklare det, vi nu kender til inden for især biologien og kosmologiens verdener. I Return of the God Hypothesis hævder Stephen Meyer således, at teisme med sin påstand om en transcendental, intelligent og aktiv skaber bedst forklarer evidensen, vi har om biologisk og kosmologisk oprindelse.

Nogle af hovedpunkterne fra bogen er:

> INSPIRERENDE HÅB: Den videnskabelige genopdagelse af Gud giver håb om formål og mening med den menneskelige eksistens i modsætning til ateisternes påstand om, at menneskelivet ikke har nogen endelig betydning.

> TEISTISKE IMPLIKATIONER: De nyeste opdagelser inden for kosmologi, der viser, at universet havde en begyndelse, har afgjorte teistiske implikationer og peger på en transcendental skaber som årsagen til universets oprindelse.

> ET UNIVERS FRA NOGET: Fysikere som Stephen Hawking og Lawrence Krauss, der hævder at have forklaret universets oprindelse fra intet andet end fysikkens love, utilsigtet fremsætter ideer, der i virkeligheden støtter Gud-hypotesen.

> BEDRE END MULTIVERS TEORIEN: Bogen viser, hvorfor postulatet om Gud er en bedre forklaring på finjusteringen af de fysiske parametre, der har gjort livet muligt, end multivershypotesen.

Som sagt er bogen netop udkommet og kan bestilles her.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: