Hop til indhold

Return of the God Hypothesis: anmeldelser

Jeg omtalte for et par dage siden, at Stephen Meyers nye bog, Return of the God Hypothesis, er udkommet. Bogen har allerede fået mange fine anmeldelser, som jeg har oversat nogle stykker af herunder.

“Meyers bog er et mesterværk, der klart udforsker ethvert alternativ fra flere synsvinkler. Den viser overbevisende, at hypotese om Gud er den bedste forklaring på det finjusterede, informationsrige univers. Bogen underminerer fuldstændigt hele den ateistiske retorik.

JOHN C. WALTON, PHD, DSC, PROFESSOR I KEMI, UNIVERSITY OF ST. ANDREWS

“Et omfattende og klart argument for teisme som den bedste forklaring på den videnskabelige evidens. Stephen Meyer har en ægte evne til at formidle komplekse koncepter på en forståelig måde.

DR. ROBERT KAITA, Fysiker, PRINCETON PLASMA PHYSICS LABORATORY.

I sin gennemgang af alle relevante beviser fra kosmologi til molekylærbiologi etablerer Meyer et uigenkaldeligt “argument for Gud”, mens han affyrer et uigendriveligt sæt logiske og videnskabelige bredsider mod det i øjeblikket herskende materialistiske/ateistiske verdensbillede. Meyer opbygger sit argument nådesløst uden at lade noget være udiskuteret. Overalt er logikken overbevisende, og bogen er næsten umulig at lægge fra sig. Meyer er en mester i at afklare komplekse emner, der gør teksten tilgængelig for et bredest muligt publikum. Læseren vil blive påvirket Meyers ekstraordinære dybde af viden inden for alle relevante områder. Bogen er et mesterværk og vil blive citeret bredt i de kommende år. Det bedste, mest klare, omfattende forsvar af ‘gudhypotesen’ på tryk. Ingen anden publikation kommer tæt på. En unik  tour de force . 

DR. MICHAEL DENTON, TIDLIGERE SENIORFORSKER, BIOKEMI, UNIVERSITY OF OTAGO,

Denne bog gør det klart, at langt fra at være en uvidenskabelig påstand er intelligent design tværtimod en gyldig videnskab.

Dr. BRIAN JOSEPHSON, EMERITUS PROFESSOR I FYSIK, UNIVERSITY OF CAMBRIDGE, NOBELPRISTAGER I FYSIK

 Mere end 400 sider med direkte, fængslende prosa, kompakt tankegang, intellektuel historie og kosmologi, alt sammen for at stille de vigtigste spørgsmål om selve eksistensen. En forbløffende bedrift.

DR. PETER ROBINSON, MURDOCH DISTINGUISHED POLICY FELLOW VED HOOVER INSTITUTION, STANFORD UNIVERSITY

En omhyggeligt gennemforsket, overdådigt illustreret og grundigt argumenteret sag mod den nye ateisme. Selv hvis man har bestemt sig – især hvis man har – er Meyers forfriskende diskussion af menneskehedens mest uforsonelige kløft mellem verdslige og guddommelige beretninger om universets oprindelse en glæde at læse. Man går måske ikke overbevist derfra, men man bliver helt sikkert rigere på rejsen. 

DR. BRIAN KEATING, PROFESSOR I FYSIK, UNIVERSITY OF CALIFORNIA, SAN DIEGO.   

Et vidunderligt kompendium af ubestridelige videnskabelige beviser til støtte for Guds eksistens.

DR. MARCOS N. EBERLIN, PROFESSOR I KEMI, MACKENZIE UNIVERSITY.

Med denne bog vinder Stephen Meyer sig en plads i panteonet af fornemme, ikke-reduktive naturfilosofer inden for de sidste 120 år fra den store franske helgen Pierre Duhem via AN Whitehead til Michael Polanyi … Han har skrevet en dybsindig, dygtig bog af stor værdi, der både leverer avanceret, detaljeret videnskabelig ekspertise (Pascal: “l’esprit géométrique”) og filosofisk, integrerende visdom (“l’esprit de finesse”).

DR. MICHAEL D. AESCHLIMAN, EMERITUS PROFESSOR FRA BOSTON UNIVERSITY

Flere anmeldelser kan læses her.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: