Hop til indhold

Livets oprindelse: lyserøde enhjørninger og protoceller

Billedkredit: Waldkunst via Pixabay.

I en ny episode af  ID the Future taler værten Eric Anderson med Rob Stadler, forfatter sammen med Change Tan af The Stairway to Life: An Origin-of-Life Reality Check. Emnet for diskussionen er protoceller. Stadler bemærker, at de simpleste eksisterende encellede organismer er alt for komplekse til at kunne være blevet til gennem en blind, ikke-styret præbiotisk udvikling. Han bemærker endvidere, at dette er bredt anerkendt blandt de videnskabsfolk, der forsker i livets oprindelse, men de, der har viet sig til en rent materialistisk oprindelse til det første liv, har en forklaring, de hele tiden falder tilbage på: protoceller. Protoceller refererer til tidlige biologiske strukturer, der skulle have været langt enklere end noget, vi finder i dag. Ligesom lyserøde enhjørninger er proceller ifølge Stadler dog kun mytologiske størrelser, som ingen nogensinde har observeret eller påvist, og som der er talrige grunde til at tro slet ikke kan have eksisteret på noget tidspunkt. Lyt med, mens Stadler og Anderson gennemgår en række beviser imod de meget eftersøgte, men altid undvigende protocellers eksistens. Podcasten kan hentes ned eller lyttes til her.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: