Hop til indhold

Hvordan har landskabet ændret sig for ID?

Den 29. august spurgte den canadiske journalist Denyse O’Leary, der har været en flittig støtte for intelligent design siden årtusindskiftet, læserne på Uncommondescent: ”Hvordan har landskabet ændret sig for ID over de sidste 20 år?” Selv bemærker hun kort som indledning:

”Meget har ændret sig. Darwinismen er helt sikkert ikke den varme ting, den var. For pokker, selv darwinistisk racisme begynder at blive set som et problem. Darwinismen er derfor helt sikkert ikke længere lige så hellig som feernes støv. Men hvad ser I, læsere, som de vigtigste ændringer de sidste 20 år for ID og darwinisme.”

Den første kommentator, Jawa, bemærker:

”Den videnskabelige forskning, specielt inden for biologien, har gjort opdagelser, der mere og mere bekræfter ID-paradigmet. Den tendens ser ud til at accelerere i takt med, at forskningen går dybere ind i styringsmekanismerne. Vi har ikke set enden endnu.”

Kommentar nr. 2 fra Bobryan:

 

”Der har aldrig været nogen form for evidens til støtte for makroevolution (artsdannelse), der aldrig skulle have været anset for en gyldig teori. Uden at noget bliver observeret og resultaterne gentaget, forbliver det en hypotese. Darwin indrømmede, at den Kambriske Eksplosion udgjorde et problem for hans hypotese, men afskrev det med, at flere fossiler ville på et tidspunkt blive fundet. Han tog fejl, og det fortsætter med at være et problem for hans teori. Når der gøres opmærksom på, at fossilerne ikke holder, siden der aldrig har været et fossil, der viser, at mutationer leder til noget andet, peger de på tilpasning. Men tilpasning er ikke mere bevis for makroevolution, end universet er bevis for et multivers.”

Så skriver ”Polistra”:

”Ikke meget har ændret sig i de kulturelle og juridiske betingelser, men der er sket en stor ændring i sproget i lærebøger og artikler. Tidligere startede hver sætning med ”Evolutionen var årsat til … ” Nu inkluderer en masse sætninger vendinger som ”Dette system blev designet til … ” eller ”mennesker blev designet til … ”

Her bemærker den første kommentator, Jawa:

”God observation. Kunne det være, at presset fra den voksende evidens får anti-ID mængden til langsomt er indse, at virkeligheden måske er anderledes, end de ønskede at tro?”

Så skriver Battman (han må da efterhånden være gammel 🙂 ):

Denyse, titlen på din bog [By Design og by Chance] beskriver rammende debatten, som Phillip Johnson korrekt identificerede som hovedsageligt en filosofisk diskussion. Når det kommer til ID, handler det om intelligent design versus (darwinistisk) uintelligent design, hvor hver side af argumentet hviler på forskellige fortolkninger af den videnskabelige evidens.

Over de sidste 20 år har bøger som Steve Meyers “Signature in the Cell” og “Darwin’s Dilemma” kraftfuldt lagt arm med to af de vigtigste problemer i debatten om livets oprindelse. Signature in the Cell malede et overbevisende billede af, hvordan vores voksende videnskabelige kundskab har gjort den voksende kløft mellem liv og ikke-liv praktisk taget uoverstigelig uden intelligent indblanding. Bogen Darwin’s Dilemma gjorde det af med myten om, at voksende forskellighed blandt arterne frembragte i sidste ende forskellene imellem de højere klassifikationer. I tilgift har Doug Axes arbejde med proteinrummet bragt solid biologisk relevant matematik ind i den legendariske ligning med multiplicerende usandsynligheder, der bliver til helt ufattelige og ubeskrivelige usandsynligheder. På basis af det solide fundament fra kosmologerne, at universets oprindelse skete på et tidspunkt inden for en afgrænset fortid, begynder flere og flere folk at indse, at tanke går forud for stof, og at det betyder noget.

Kommentarerne fortsætter. De kan alle læses her: https://uncommondescent.com/intelligent-design/in-the-past-twenty-years-how-has-the-landscape-changed-for-id/.

*

Har du allerede læst også vores nye ID-informations- og undervisningshæfte, der ligger frit tilgængeligt for alle? Hent det eventuelt herfra i en højopløst pdf til print: https://intelligentdesigndk.files.wordpress.com/2020/08/intelligent-design_2020_high_res.pdf

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: