Hop til indhold

ID er tilbage

Af Karsten Pultz

Da jeg i sommeren 2019 deltog i oprettelsen af Zentrum für Biokomplexität und NaturTeleologie, havde jeg en længere samtale med Stephen Meyer om, hvor Intelligent design-bevægelsen står lige nu. Meyer udtalte, at på det rent videnskabelige plan har ID sådan set allerede nu vundet i debatten med neodarwinismen. Vi mangler blot at få udbredt kendskabet til dette i den almindelige befolkning.

Hvad Meyer baserede sit syn på, fik jeg ikke opklaret, da vi blev afbrudt af et foredrag, som grundet tysk præcision ikke kunne vente på, at privat småsnakken blev afsluttet. Jeg har dog en formodning om, at Meyer især refererede til den ynkelige respons fra den etablerede neodarwinistiske elite på Michael Behes seneste bog, Darwin Devolves.

Rundt om i Danmark sidder der givetvis folk, som har interesse i emnet evolution og intelligent design, og som tænker: ”Hvad skete der egentlig med ID? Gik det i sig selv igen?” Det er mit indtryk, at ID havde en hurtig opblomstring i Danmark i begyndelsen af 2000-tallet, men at gassen langsomt gik af ballonen. Det kunne få nogle til at tro, at de militante neodarwinisters spådom var gået i opfyldelse, nemlig at ID ville være et hurtigt overstået kapitel.

Men det forholder sig ingenlunde sådan. I udlandet tordner ID frem, og med oprettelsen af det nævnte tyske ID-institut (som godt nok ligger i Østrig) har promoveringen af ID nu fået fodfæste på det europæiske kontinent. Ud over Discovery Institute, som må betegnes som hovedsæde for ID, er der således nu oprettet ID-centre i Brasilien, Østrig og Israel.

Med oprettelsen af den norske fond Biocosmos og med dens danske søsterorganisation Origo, som også inden længe tager navneforandring til Biocosmos, står den videnskabelige kritik af neodarwinismen stærkere end nogensinde her i Norden. Så mon ikke det er tid for et gennembrud?

Leif Asmark har besluttet at genoptage arbejdet med hjemmesiden her, og vi er blevet enige om, at jeg bidrager i et vist omfang med artikler hertil. Vi satser på ,at denne bølge af ID-entusiasme, som lige nu ses overalt, kan få tag i danskerne, så vi effektivt kan få udbredt kendskabet til ID-hypotesen også i Danmark. Vi håber, at du, kære læser, vil hjælpe med at sprede kendskabet til ID.

One thought on “ID er tilbage Skriv en kommentar

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: